Over het tijdschrift

BLIK is het academische studententijdschrift voor audiovisuele cultuur. Het blad is het officiële blad van het Departement Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. BLIK verschijnt drie maal per jaar en wordt verspreid onder studenten, docenten en alumni van de Universiteit Utrecht.

Het tijdschrift BLIK is een uniek platform waar studenten, onder begeleiding van een redactie, hun academische papers of zelfstandig geschreven artikelen en interviews op het gebied van audiovisuele cultuur kunnen publiceren. Zo verdwijnen papers en opdrachten geschreven tijdens je opleiding niet slechts in een stoffige ladekast, maar worden ze ook door andere mensen gelezen. Verder staat het natuurlijk niet verkeerd (zeker niet wanneer je een academische loopbaan nastreeft) om al eens gepubliceerd te zijn binnen je vakgebied.

Als lid van de redactie doe je niet alleen praktijkervaring op bij het selecteren en redigeren van artikelen, maar kan je ook ervaring opdoen door diverse functies te bekleden. Zo is er naast gewoon redacteur ook een webredacteur, een PR medewerker, een penningmeester, een secretaris en een hoofdredacteur.

De site van BLIK is het digitale platform voor kleinere artikelen, maar met name voor filmrecensies en filmfestivalverslagen. Als recensent heb je de unieke kans om via BLIK gratis naar persvoorstellingen van films te gaan die nog niet in première zijn geweest! De recensies worden door de webredacteur geplaatst op de site. Voor recensenten die al wat langer voor BLIK schrijven, is het zelfs mogelijk om een persaccreditatie te krijgen voor festivals als het Nederlands Film Festival en het International Film Festival Rotterdam. Via deze ervaring zijn verschillende recensenten al terecht gekomen bij o.a. Cineville, de Volkskrant, het NRC en de Filmkrant.

Zo biedt BLIK zowel voor studenten die willen publiceren als voor studenten die actief betrokken willen zijn als redactielid van een blad of als filmrecensent de mogelijkheid om belangrijke praktijkervaring op te doen, die je tijdens en na je academische opleiding alleen maar verder zal helpen!