Volume #7

BLIK #7.0

De BLIK-redactie is trots om, ondanks een zware financiële periode, toch een achtste jaargang te kunnen publiceren. Deze eerste editie van die jaargang hoopt te inspireren, aan het denken te zetten, verhalen te vertellen en toekomstbeelden te schetsen.

BLIK #7.1

BLIK #7.1 verscheen in juli 2014. De artikelen in dit nummer bestrijken verschillende facetten van media en kijken verder dan de gangbare mediavormen zoals film, televisie en muziek. Zo wordt kleding ook als medium geïntroduceerd en komt de rol die de filosoof en kunstenaar spelen in een tijd van nieuwe media aan bod. In het nummer wordt kritiek geleverd op bestaande mediavormen en gepleit voor een alternatieve visie op media. In deze BLIK bieden de verschillende meningen die er heersen over allerlei mediagerichte onderwerpen weer interessant, aan het denken zettend leesvoer.

BLIK #7.2

BLIK #7.2 draagt het thema animatie. Het nummer is tot stand gekomen in samenwerking met het Holland Animation Film Festival (HAFF). Animatie is haast niet meer weg te denken uit onze maatschappij en in deze BLIK worden de verschillende aspecten en invalshoeken hiervan uitgelegd. Deze editie  is mede mogelijk gemaakt door de Kunsthal Kade in Amersfoort en diens tentoonstelling Move On…! 100 jaar animatiekunst die  van 31 januari t/m 3 mei 2015 te bewonderen is.