Volume #3

BLIK #3.0

Vlak voor de jaarwisseling trapte tijdschrift BLIK in december 2009 zijn derde jaargang af met BLIK 3.0. Door onze nieuwe vormgever in een evenzo nieuw jasje gestoken én met meer ruimte voor foto’s en ander werk van kunstenaars. In dit zeer gevarieerde nummer lopen de bijdragen uiteen van de opkomst en ondergang van de discosubcultuur en het identiteitsverdiepende potentieel van weblogs, tot aan het innovatieve gebruik van nieuwe media in de Nederlandse en Amerikaanse politiek en een betoog voor onderzoek naar televisie als cultureel geheugenpraktijk.

BLIK #3.1

Blik3_1

Met trots presenteren we de nieuwste, extra dikke editie van tijdschrift BLIK! Deze editie staat geheel in het teken van de FAQ Masteravond MCW die de redactie in maart 2010 organiseerde aan de Universiteit Utrecht. Verschillende studenten, promovendi en docenten spraken op deze avond over hun onderzoek, stage of hun carrière na de studie. In de verschillende artikelen, essays en het interview in deze editie krijgt een aantal van hen de ruimte om dieper in te gaan op hun onderzoek of huidige carrière.

BLIK #3.2

BLik3_2

De teneur van deze BLIK draait om de relatie tussen ‘de werkelijkheid’ en de representatie ervan, en met name om hoe deze twee voortdurend verward worden. Wat is werkelijk? lijkt de wetenschappelijke vraag bij uitstek. De vraag lijkt onbeantwoordbaar, maar blijft niettemin intrigerend. Wat maakt dat sommige media een objectieve status van representatie toegeschreven wordt? Is deze status onaantastbaar of kunnen we hier wel degelijk vraagtekens bij zetten?