BLIK #0.0

Het nulnummer van BLIK verscheen in september 2005 als promotiemiddel voor het nieuwe tijdschrift en werd uitgedeeld onder de toenmalige eerstejaars van de studies Theater- Film- en Televisiewetenschap en Communicatie- en Informatiewetenschappen. Het nulnummer kwam tot stand met financiële steun van het IMR, het OGC en studievereniging AKT.

 

ARTIKELEN

essay: Het moment: 1957 Stop de Nederlandse filmproductie! – Silvija van Dalen

Uit een oproep uit 1957 van een groep filmcritici, onder de titel “Stop deNederlandse filmproductie!” blijkt dat kritiek op de Nederlandse film van alle tijden is. Door Silvija van Dalen.

Interview: Herman de Wit – Asher Boersma & Joost Broeren

Het hoofdprogramma van het Nederlands Film Festival over Herman de Wits studie Theaterwetenschap in de jaren tachtig en de invloed hiervan op zijn huidige werk. Door Asher Boersma & Joost Broeren.

Artikel: Paul Verhoeven, De meester en zijn publiek – Berry van der Vorst

Paul Verhoeven is erg veel verschillende dingen. Eén van die dingen is het perfecte voorbeeld van de onbegrepen kunstenaar. Door Berry van der Vorst.

Artikel: Op de grens, Videogames als interface van virtuele ruimtes – Vincent Nicolai

Videogames hebben, doordat zij als interface van virtuele ruimtes fungeren, virtual reality voor iedereen bereikbaar gemaakt. Door Vincent Nicolai.

EssayOorsprong, inspiratie en ervaringen, Notities van een amateur – Asher Boersma 

Notities van een amateurfilmer: overdenkingen over de voor- en nadelen van een eenmansproject. Door Asher Boersma.

INTERVIEW: FRANK KESSLER– Ida Doodeman

De directeur van en hoogleraar aan het Instituut voor Media en Re/presentatie aan de Universiteit Utrecht vertelt over zijn hoekje van de filmwetenschappen. Door Ida Doodeman.

Essay: Berlinale Festival – Asher Boersma

Wanneer je voorbij gaat aan de façade van glamour en Gouden Beren is er ook een artistieke kant aan het Berlijnse filmfestival. Door Asher Boersma.

Essay: De Nederlandse filmamateur – Joost Broeren

Een betoog tegen de spraakverwarring tussen de termen ‘artistieke film’ en ‘auteursfilm’ die het huidige filmdebat in Nederland beheerst. Door Joost Broeren.

Column – Melvin Bruhn

Vandaag in Shownieuws twee belangrijke onderwerpen: Jennifer Lopez is aan de dood ontsnapt en er woont nog steeds een pedofiel in Den Bosch. Dit en meer, na de reclame! Door Melvin Bruhn.

Benieuwd naar de hele artikelen? Bestel dan hier BLIK nulnummer