BLIK #0.2

BLik0.2BLIK #0.2 verscheen in oktober 2006. Na de relatieve zorgeloosheid van de eerste twee nummers is hier aandacht voor de duisterdere kanten van de media (pedofilie op internet), terwijl tegelijkertijd ook de lichtere kant van die duisternis belicht wordt (de horrorfilm). BLIK #0.2 kwam tot stand met financiële bijdragen van studievereniging AKT en het U-fonds.

 

ARTIKELEN

Interview: William Uricchio. The Sad Transformation – Joost Broeren & Asher Boersma

In “The Sad Transformation” uit hoogleraar William Uricchio zijn bezorgdheid over het huidige mediaklimaat, en pleit voor een toegepaste humanistiek. Door Joost Broeren & Asher Boersma.

Essay: Chaotische nieuwe wereld. De complottheorie in het postmoderne tijdperk – Elma Plaiser

Een beschouwing over complottheorieën in het postmoderne tijdperk. Ze vormen de basis voor de ‘conspiracy culture’, en kunnen gezien worden als uiting van de fragmentarisering van de maatschappij. Door Elma Plaiser.

Artikel: Exploring Pedophilia. An inventory of the pedophilic discourse from a media studies perspective – Koen Leurs

Deze uitvoerige analyse van het digitale discours rondom pedofilie is tevens een aanzet tot verbetering van de manier waarop wij als samenleving met dit serieuze probleem omgaan. Door Koen Leurs.

Artikel: Highschool Horror. Jongeren in de horrorfilm van de jaren 1980 – Sander Colin

De jaren tachtig vormen één van de meest opvallende bloeiperiodes van het horrorgenre. De nadruk kwam te liggen op jongeren, niet alleen als hoofdrolspelers van het genre werden, maar ook als onderwerp. Door Sander Colin.

Column: Nobel – Willem Bongers

Een aanklacht tegen de ondergeschoven positie van de Cultuurwetenschapper bij de Nobelprijzen. Door Willem Bongers.

Benieuwd naar de hele artikelen? Bestel dan hier BLIK #0.2